Benvolguts/des,

El I Congrés de Diferències Individuals i Necessitats Educatives Específiques es crea gràcies a la col·laboració i iniciativa de l’Associació TDAH Vallès per donar visibilitat, divulgar i premiar l’estudi de les diferències individuals i la seva influència en les dificultats i trastorns d'aprenentatge. Després de 10 anys formant a pares i educadors, fent tasques de difusió i realitzant jornades de divulgació, l'Associació TDAH Vallès fa un pas més per recolzar als investigadors i avançar en el coneixement sobre els factors que influeixen en les dificultats d'aprenentatge.

Les dificultats d'aprenentatge formen part d'un problema que explica en part, el 20% de fracàs escolar de la població espanyola (Informe Pisa, 2009) i que afecta no només al rendiment acadèmic en etapes escolars obligatòries sinó també en la trajectòria professional adulta. En conseqüència, són molts els alumnes que tenen necessitats educatives específiques i per això és important que els professionals coneguin els últims avenços en aquest àmbit. La finalitat d'aquest congrés és capacitar a la comunitat clínica i educativa en el coneixement de les diferències individuals i la seva influència en el decurs i pronòstic de les dificultats i trastorns d'aprenentatge, així com divulgar les últimes actualitzacions en recerca per avançar junts en l'abordatge de les necessitats educatives específiques. És per aquest motiu, que el congrés està especialment orientat a professionals del sector educatiu i clínic i a investigadors que desitgen compartir i donar a conèixer els seus treballs de recerca en aquest àmbit.

Esperem que el congrés sigui tot un èxit amb les vostres aportacions i que ens serveixi a tots per a compartir les bones experiències, així com altres troballes significatives en aquest àmbit. 
Petites gotes d'aigua, omplen un oceà.

 

Anna López Campoy
Presidenta de l'Associació TDAH Vallès