II Jornada sobre Intel·ligència Artificial i Qualitat de Vida

 

Detall d'un disseny del Taller Jeroni de Moragas

 

La transferència de coneixement des del mon de la universitat i la recerca és cabdal pel desenvolupament de l'economia, però també per millorar la qualitat de vida de les persones. Aquesta transferència no es troba exempta de dificultats quan parlem de l'aplicació en els serveis socials. En aquesta segona edició de la Jornada es presentarà recerca actual en robòtica assistencial i mèdica, i també diferents experiències de tallers que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual en l'avaluació de la qualitat de vida.

Fruit de la I Jornada (veure el menu IAQV2010) va sorgir una investigació comuna entre investigadors en intel·ligència artificial i persones que treballen als serveis socials. En aquesta II Jornada s'exposarà un estudi preliminar fruit d'aquesta recerca conjunta. Adrecem aquesta jornada en general a tot el conjunt de persones vinculades a les noves tecnologies i a les persones i professionals interessades en el món de la diversitat i el sector social, especialment els joves, perquè puguin descobrir aplicacions de la intel·ligència artificial que van més enllà del entorn mercantil o lúdic, i que tenen a veure amb el seu dia a dia.

Aquesta jornada se celebra dins del marc dels actes en commemoració del dia internacional de les persones amb discapacitat.

 

Auditori de l'Arxiu Nacional de Catalunya  (Sant Cugat del Vallès, 26 de Novembre de 2011)

VEURE FOTOGRAFIES DE L'ESDEVENIMENT

9h30m  Inauguració de la Jornada. Intervindran:

- Ferran Sant (President de la Fundació Jeroni de Moragas)
- Vicenç Torra (President de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial)
- Lali Ullastres (Membre de la Junta Directiva de DINCAT)
- Teresa Cabré (Degana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona)
- Mercè Conesa (Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès)

10h-11h30m

Xerrada 1: Neurorobòtica, els reptes de la robòtica assistencial (A càrrec d'Alicia Casals, catedràtica d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors de la UPC i cap del grup de recerca de Robòtica de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya) 
(DESCARREGAR PRESENTACIÓ)

Xerrada 2: Elaboració d’una prova estadística per valorar les competències neuropsicològiques i funcionals de les persones amb discapacitat intel·lectual que treballen als Centres Especials de Treball (A càrrec de Toni Fàbregas, Psicòleg de CIPO)
(DESCARREGAR PRESENTACIÓ)

Xerrada 3: Resultats de l'estudi sobre els perfils de qualitat de vida del Serveis Socials a Catalunya (A càrrec de Josep A. Jiménez, Responsable de Qualitat de l'ICASS de la Generalitat de Catalunya)
(DESCARREGAR PRESENTACIÓ)

Moderen Francesc Esteva i Carles Noguera (Investigadors del IIIA - CSIC)

11h30 Pausa cafè

12h Xerrada 4: Intervenció en qualitat de vida amb persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental (A càrrec de Carlota Saez, treballadora social del Taller Jeroni de Moragas, Carlo Ratto, psicòleg del Centre Especial de Treball i coordinador de l’equip tècnic del Taller Jeroni de Moragas i Eva Armengol, científic titular del IIIA-CSIC)
(DESCARREGAR PRESENTACIÓ)

En aquesta xerrada es presentaran els resultats de la recerca conjunta Mètodes d'aprenentatge automàtic aplicats a l'avaluació de la qualitat de vida en persones amb discapacitat intel·lectual realitzada per Pilar Dellunde, professora de la UAB, Eva Armengol i Carlo Ratto.

Modera Àngel García-Cerdaña (Investigador del IIIA - CSIC)

14h Cloenda. A càrrec de Josep Puyol (Investigador del IIIA - CSIC) i Ferran Sant (President de la Fundació Jeroni de Moragas)

Comité Organitzador

Eva Armengol (IIIA-CSIC)
Pilar Dellunde (UAB)
Francesc Esteva (IIIA-CSIC)
Pere Garcia (IIIA-CSIC)
Àngel García-Cerdaña (IIIA-CSIC)
Juan Pedro Gonzalez (Taller Jeroni de Moragas)
Rut Herbera (Taller Jeroni de Moragas)
Carles Noguera (IIIA-CSIC)
Anabel Pellicer (Taller Jeroni de Moragas)
Belén Pesado (Cooperativa Estel SCCL.)
Josep Puyol (IIIA-CSIC)
Carlo Ratto (Taller Jeroni de Moragas)
Ana Ruiz (Taller Jeroni de Moragas)
Carlota Saez (Taller Jeroni de Moragas)
Ferran Sant (Fundació Jeroni de Moragas)
Lluís Vallès (Taller Jeroni de Moragas)
Marian Vazquez (Taller Jeroni de Moragas)

 

Entitats col·laboradores 

 

 

 

 
 

 

 

Campus d'excel·lència internacional U A B